dimarts, 17 de maig del 2011

EXPERIMENTEM!!!

Aquest trimestre, a la classe, els nens i nenes de cicle inicial hem experimentat fent algunes barreges i amb l'aire.
Primer, hem estudiat les barreges o mescles. Hem fet servir diversos instruments de laboratori, com per exemple: tubs d'assaig, comptagotes, barilles per remenar, càpsules de Petri (que són uns recipients rodons i baixos, de plàstic que serveixen per ficar-hi els ingredients líquids o sòlids que hem fet servir.), embuts, suports pels tubs d'assaig, escurapipes, pots de vidre i safates.

També teníem un seguit d'ingredients: oli, vinagre, vi, llet, sofre, sorra, sal, sucre i aigua.



Vam agrupar-nos en grups de 3 o 4, cada grup tenia una fitxa per omplir i tots els ingredients. Vam anar fent barreges amb els diferents ingredients i ens vam fixar si es barrejaven o no. Vam descobrir que l'oli no es barrejava amb els altres ingredients, en canvi si barrejàvem vinagre amb llet sí que es barrejaven i no podíem distingir on havia quedat el vinagre i on la llet.
Quan vam barrejar el sofre amb aigua va passar una cosa molt estranya. No es barrejaven!!! Quan vam posar un dit dins aquesta barreja, d'aigua i sofre, va sortir completament sec. El sofre tampoc es va mullar.

Aquesta activitat va ser molt divertida i ens va servir per aprendre algunes coses de les barreges o mescles. Aqui us hi ajuntem l'enllaç a l'àlbum de les fotos que vam fer: